+90 542 591 7971

Sosyal Medyada Biz

SÜLEYMANİYE CAMİİ

CamiHalisi.Net Camilerimizi Tanıtıyor.
 
“Mimar bulursun ama Sinan’ı bulamazsın,  Sinan’ı bulsan Süleyman’ı bulamazsın…”
 
 
Süleymaniye Camii Tarihi ve Hakkında Bilgi
 
Cami, Kanuni Sultan Süleyman adına 1551 yılında Mimar Sinan’ın dehası ile inşa edilmeye başlanıyor ve 1557 yılında yapımı tamamlanıyor. Aslında cami; medresler, hazire, hastane, sıbyan mektebi, hamam, kütüphane, imaret, ve dükkânlarla beraber Süleymaniye Külliyesi’nin sadece bir parçası.
 
Mimar Sinan’ın kendi deyimi ile kıyamete kadar yıkılmayacak olan cami, 500 yıla yakın tarihi boyunca büyük depremler dahi atlatsa, en ufak bir çatlak dahi oluşmadan bugünlere kadar gelebiliyor. Bunun nedenini anlayabilmek için camideki en ufak ayrıntıları bile düşünen Mimar Sinan’ın neler yaptığına bakmak gerek.
 
Kanuni Sultan Süleyman, Süleymaniye Camii içerisinde yer alan türbeye defnedilmiştir.Türbe hakkında detaylı bilgi ve tanıtıma Kanuni Sultan Süleyman Türbesi yazımız ile ulaşabilirsiniz.
 
 
Süleymaniye Camii Özellikleri
 
> Mimar Sinan’ın kalfalık dönemi eserim diye bahsettiği cami, Süleymaniye Camii.
> Usta mimar, kubbenin etrafını çevrelediği 65 küp sayesinde caminin içerisinde inanılmaz bir akustik yarattı ve caminin içerisinde mikrofon gibi teknolojik aygıtlar dahi olmadan namaz kılınabilmesini sağladı.
> Caminin aydınlatması için kullanılan mumların ve kandillerin isleri camiye zarar vermesin diyerek Mimar Sinan ilk defa bu cami için bir is odası tasarladı ve camideki tüm isi bu odaya toplayabildi. Toplanan bu isler ise mürekkep olarak bir çok fermanın ve mektubun kaleme alınmasında kullanıldı. Mürekkep o kadar özeldi ki; kağıt komple yok edilmeden silinmesi mümkün değildi.
> İs Odasından dışarıya açılan iki pencere var. Bu pencerelerden bakıldığında ise birisinden Allah, diğerinden ise Muhammed yazılı levhalar görülebiliyor.
> Mimar Sinan haşere, akrep ve böceklere karşın önlem olarak avizelerin ortasına deve kuşu yumurtaları yerleştirmiştir.
> Yıllar boyu çalınan ve kırılan bir çok yumurta olsa da halen ilk günkü gibi asılı olan yumurtalar vardır.
> Cami içerisindeki ölçüler ebcet hesabına göre yapılmıştır.
> Kanuni Sultan Süleyman, Mimar Sinan ve Hürrem Sultan gibi bir çok ismin kabr-i şerifi caminin külliyesi içerisindedir.

 

CamiHalisi.Net Tanıtım.

Cami, Mesçit gibi kutsal alanlarımız için büyük önem teşkil eden halıların üretimini yapan Cami Halısı; kendi fabrikasında birinci sınıf yün iplik kullanarak alev almaz özellikte Cami Halısı üretimi yapmaktadır. “İnsan her şeyin en iyisine layıktır.” anlayışını benimsemiş olan firmamız, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de en iyi ve en kaliteliyi üretmeyi garanti etmektedir.

Cami Halısı 1997 yılından beri faaliyet gösteren köklü bir kuruluştur. Cami Halısı işinde sektörün önde gelen firması olarak ürünleri ile kaliteyi ve sağlamlığı yaşayın. Cami Halısı Modellerimize Aşağıdaki linklerden veya menüdeki başlıklardan göz atabilir veya bizden telefon yolu ile detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

Saflı Cami Halısı >>

Seccadeli Cami Halısı >>

Göbekli Cami Halısı >>

Naturel Cami Halısı >>