BİZDEN HABERLER











Cami halısı caminin zemininde bulunan ve camiye girildiğinde ilk olarak göze çarpan ürünlerden biridir. Gerek Motifleriyle gerek desenleri ve zerafetiyle caminin ferah ve bir okadar geniş mekanlar elde etmek için halı seçimi, camiler için büyük önem taşır.
Sizin tercih etmiş olduğunuz şekilde saflı, göbekli, natural ve seccadeli olmak üzere cami halısı modellerinizi özenle ilmek ilmek işleyerek sizler sunuyoruz. Cami halısı sektöründe birden fazla cami halısı firması bulunmaktadır ve firmalar arası rekabette bir hayli çoktur bizler cami halısı net olarak sizlere en cami halısının en güzelini en kalitelisini sunuyoruz.
Bizler camilerimizde motifleri öne çıkarmak ve sizlere hitap edecek ve göz yormayacak şıklığı ihtişamı ve zerafeti bir arada kullanarak ortaya çıkardığımız ürünler sayesinde artık cami halıları seçiminde zorlanmayacaksınız.
Sizler istediğiniz cami halısı modeli 'ni bizlere söylecek, bizler de var güçümüzle sizlere yakışır şekilde son derece sağlamlıkla sizlere sunacağız.
Devamı





Camilerimiz Müslüman alemi için büyük önem içeren yapılardır camilerimiz boydan boya şehrimizi kaplamaya devam ederken birde camilerimizin içini kaplayan rahatlıkla namaz kılmamızı sağlayan cami halısı modellerimiz vardır.
Cami halıları geçmiş tarihten bu yana kullanılırken tarihlerden birden fazla teknolojide ve şekilde üretilmiştir şuan da ki teknolojiyle biz cami halısı firması olarak son teknolojide ve uzman kadromuzla cami halısı modelleri 'ni siz dostlarımıza sunuyoruz cami halısı modellerinde birden fazla renk ve desen sizlere sunuyoruz. Göbekli cami halısı, saflı cami halısı, naturel cami halısı gibi desen seçeneklerimizle bizler sizlerin karşısındayız cami halısı modellerimizi sitemizden detaylı bir şekilde inceleyebilir bizimle iletişime geçebilirsiniz
Devamı









Biz Müslümanlar için büyük bir değere sahip olan camilerimiz yüksek minareleri, görkemli kubbeleri ile şehirlerimize, illerimize daha doğrusu bulunduğu yerin güzelliğine güzellik katar.
İslam dini açısından önem içeren camileri donatırken aynı inşaat bölümünde olduğumuz gibi çok titiz olmalıyız. Kesinlikle de cami halısı modelleri seçerken de kalitesinden ödün vermememiz gerekir.
Sadece ibadet etmek namaz, kılmak için camilere gitmemeliyiz aynı zamanda her namaz vaktinde olduğu gibi ezandan önce hocalarımızın veya müezzinlerin bize anlattığı dinimizin hakkında bilgileri hadis-i şerifleri, ayetleri dinlemek ve öğrenmek içinde camilere gitmeliyiz.
Vaktimizin çoğunu camilerde geçirmemiz gerekirken tabi o camilerde oturduğumuz namaz kıldığımız halıların kalitesi ve temizliği de önemlidir. Bu bakımdan düşünecek olursak cami halısı ibadet mekanlarımızda yeri çok önemlidir.
Camilerimizi baştan başa saran cami halısı hem sağlamlığıyla insanlara ibadet rahatlığı sağlamalı hem de görünümleriyle şık durmalı ve camilerimize verdiği renkle bizi büyülemeli.
Cami halıları her modeli her rengi çeşitli motifler ve dokularla süslenir. Bazı cami halıları sade ve şık görümlüdür bazıları ise motifli renkli olurlar. Cami halıları teknolojiden yararlanılarak yüksek kalite ve güvenle size sunulur. Cami halıları camilerimizin her zaman vazgeçilmez bir parçası olmuştur.
Devamı



Konu Saflı Cami Halıları, Yün Cami Halıları, Seccadeli Cami Halıları ise ülkemizde bu sektörde çok iyi kalitede üretim yapan firmalar bulunmaktadır. Yaptıkları üretimde kendini geliştirmiş, kullandıkları makinaları güncel tutan bu firmalar ülkemize olduğu gibi yurt dışına da cami halısı üretimi yaparak ülke ihracatına katkıda bulunmaktadırlar.
Türklerin halı sanatını geliştirdiğini söyleyebiliriz. Selçuklu Türkleri ile halı sanatı batıdan doğuya doğru gelişmiştir. Eskilerde Anadolu'nun dört bir tarafında cami halısı tezgahları bulunmaktaydı.
Köylerde genellikle kız çocukları büyüklerinin yanlarında halı dokumayı öğrenirlerdi. Genç kızlar ve evin kadınları hava şartlarının bağda, bahçede, tarlada çalışmaya uygun olmadığı günlerde halı tezgahlarının başında olurlardı. Köylerdeki camiler içinde evlerde cami halısı dokunurdu. Bu Cami Halıları köy camileri ve şehir camilerine ihtişam kazandırırdı.
Kimi dönemlerde yöre yöre her evde bir halı tezgahının olduğu zamanlar olmuştur. Bu cami halısı tezgahları bugünki cami halısı sanayimizin alt yapısıdır.
Devamı




















Devamı











Diyarbakır şehirimizde yer alan tarihi camilerden en büyüğü ve en ünlüsü Ulu Cami.
Anadolu’nun en eski camilerindendir. Yapı 639 yılında Hz.Ömer Döneminde şehrin merkezindeki en büyük mabed olan Martoma Kilisesinin bulunduğu alana inşa edilmiştir.
Daha sonra 1091 yılında Büyük Selçuklu Hükümdarı Melikşah’ın buyruğu ile büyük bir onarım gördüğünü, değişik dönemlerde birçok kez onarım ve eklentilerle bugünkü şeklini aldığını kitabelerinden öğrenmekteyiz.
Büyük Selçuklu hükümdarı Melikşah, İnal ve Nisanoğulları, Anadolu Selçuklu hükümdarı Gıyaseddin Keyhüsrev, Artuklular, Akkoyunlu hükümdarı Uzun Hasan ve Osmanlı padişahlarından birçoğuna ait kitabeler caminin muhtelif yerlerinde görülmektedir. Erken İslam döneminin ünlü Şam Emeviye Cami’nin Anadolu’ya yansıması olarak yorumlanan Diyarbakır Ulu Camii, İslam âleminin 5. Harem-i Şerifi olarak kabul edilmektedir.
Ulu Cami’nin avlu cephelerinde farklı dönemlere ait mimari bezemeler, kabartma ve yazıtlar büyük bir uyum içerisinde yerleştirilmiştir. Tarihin her döneminde ibadet merkezi olarak kullanılan tarihi ulu cami Diyarbakır’daki en büyük yapılar topluluğudur.
İki camisi (Hanefiler ve Şafiler Bölümü), iki medresesi (Mesudiye ve Zinciriye), doğu-batı maksuresi, minaresi, abdesthane kısımlarından oluşmakta ve bütün bu külliyenin ortasında büyük dikdörtgenbir avlu bulunmaktadır.
Cami halıları, Cami halısı, Cami halısı modelleri eski ve yeni tüm camilerimize mescidlerimize uygulanabilen onlarca cami halısı modellerimie göz atmayı unutmayınız.
Camiye giriş üç ayrı yerden sağlanır. Doğuda olan kapı ana (taç) kapıdır. Ana giriş kapısının iki köşesinde aslanla boğa mücadelesinisimgeleyen ve simetrik olarak işlenmişkabartma bir figür bulunmaktadır.
İki hayvanınmücadelesini konu alan ana giriş kapısı oldukçageniş açıklıklı bir kemer şeklinde avluya açılmaktadır.Cami dikdörtgen şeklinde planlanmış veçok sütunludur. Avlu içerisinde yer alan sekizgenplanlı şadırvan, sekiz adet sütun üzerine oturtulmuştur.
800 yıldan fazla bir geçmişi olan güneşsaati avlu içerisinde yer almaktadır. Bir metre kadar yükseklikteki yuvarlak bir mermer üzerineyerleştirilen metal parçasının, güneşin hareketiylebirlikte çevresinde dönen gölge marifetiyle zamanı göstermektedir.
Başlıklı bir adet sütun üzerine yerleştirilmiş güneş saati, güneşin hareketlerine göre zamanı göstermektedir. Sibernetiğin babası olarak kabul edilen ünlü bilgin El-Cezeri’nin yaptığı güneş saatinin, caminin dışındaki meydanda bulunduğu ancak 1920’lerde şimdiki yerine getirildiği bilinmektedir.
Cami halıları, Cami halısı, Cami halısı modelleri eski ve yeni tüm camilerimize mescidlerimize uygulanabilen onlarca cami halısı modellerimie göz atmayı unutmayınız.
Devamı

Sultan Selim'in isteğiyle yapılan, Mimar Sinan'ın "ustalık eserim" dediği ve 80 yaşında yaptığı anıtsal yapı Osmanlı-Türk sanatının ve dünya Mimarlık tarihinin baş yapıtlarından olan Selimiye Camii'nin Yapının mülkiyeti Sultan Selim Vakfındadır. Edirne-Merkez Yeni Mahallededir.
Selimiye Camii Edirne'nin ve Osmanlı İmparatorluğu'nun simgesi olan cami, kentin merkezinde, eskiden Sarıbayır ve Kavak Meydanı denilen yerdedir.Burada daha önce Yıldırım Bayezid'in bir saray yaptırdığı bilinmektedir. 1569-1575'te Sultan II.Selim'in emriyle yaptırılmıştır.Çok uzaklardan dört minaresi ile göze çarpan yapı, kurulduğu yerin seçimiyle, Mimar Sinan'ın aynı zamanda usta bir şehircilik uzmanı olduğunu da göstermektedir. Kesme taştan yapılan cami iç bölümüyle 1.620 m2'lik,tümüyle 2.475 m2'lik bir alanı kaplar. Mimarlık tarihinde en geniş mekana kurulmuş yapı olarak nitelenen Selimiye Camisi, yerden yüksekliği 43.28 m. olan, 31.30m. çapındaki kubbesiyle ilgi çeker.Ayasofya'nınkinden daha büyük olan Kubbe, 6 m. genişliğindeki kemerlerle birbirine bağlanan 8 büyük payeye oturur. Köşelerde dört, Mihrap yerinde bir yarım kubbe merkezi kubbeyi destekler.
Yapıyı, kubbe kasnağında 32 küçük pencereyle, yüzlerdeki üst üste 6 dizide çok sayıdaki pencere aydınlatmaktadır. Mimar Sinan'ın yarattığı 8 dayanaklı cami planının en başarılı örneğidir.
Önünde 18 kubbe ve 16 sütunla çevrili revak bulunmaktadır. Ortada, mermerden zarif bir şadırvan vardır. Son Cemaat yeri, kalın yuvarlak 6 sütun üzerine 5 kubbelidir. Mermer işlemeli giriş kapısının üzerindeki kubbe yivli, diğerleri düzdür. Caminin 3.80 m. çapında, 70.89 m. yüksekliğindeki üçer şerefeli dört zarif minaresi vardır. Giriş yönündekilerle şerefelere tek yolla, diğer ikisinde ise üç şerefeye ayrı ayrı yollardan çıkılmaktadır.
Cami, mimari özelliklerinin erişilmezliği yanında taş, mermer, çini, ahşap sedef gibi süsleme özellikleriyle de son derece önemlidir. Mihrap ve minberi mermer işçiliğinin baş yapıtlarındandır.
Ortasına 12 mermer sütuna oturan müezzin mahfili yer alır. Sağda kitaplık bulunmaktadır. Mihrabın solunda Hünkar Mahfili vardır. Bunun alt bölümü tavanındaki özgün kalem işleri dönemin tüm canlılığını göstermektedir. Kubbe ve kemerleri süsleyen özgün kalem işleri, onarımlarda temizlenmektedir.
Selimiye Camii Yapının çini süslemelerinin, Osmanlı ve dünya sanatında ayrı bir yeri vardır. XVI. yy çiniciliğinin en güzel örnekleri olan bu çiniler, sır altı tekniğinde olup İznik'te yapılmıştır. Mihrap duvarı, minber köşk duvarı, Hünkar Mahfili duvarlar, kadınlar mahfili, kemer köşelikleri, kıble yönündeki pencere alınlıkları çinilerle bezenmiştir. Mihrap duvarındaki büyük çini panolarda al, mavi çiçek ve yaprak süslemeler, pencere üstlerinde lacivert üzerine ak, sülüs elhem suresi yazılı kartuşlar, en üstte de geniş bir ayet bordürü yer alır. Minber Köşkündeki çini pano, lacivert üzerine ortada kırmızı, ak bahar çiçekli ağaç altında yaprak, sümbül ve lalelerle bezenmiştir.
Hünkar mahfili zenginliği ve çeşitliliği ile ilgi çeker. Mermer mihrabın sivri kemerli alınlığında lacivert üzerine ak sülüsle, ayet yazısı göze çarpar. Bu bölümde kırmızı, mavi, yeşil renkli şakayıklar, bahar ağaçları, ak üzerine iri mavi rozetli ve çevresi çiçekli panolar, baklava biçimi yapraklar arasında karanfiller ve bahar dalları XVI.yy çinilerinin en güzel örnekleridir. Hünkar mahfili çinileri arasında, bir Saraydan getirilerek buraya sonradan konmuş olabileceği düşünülen iki elma ağacının oluşturduğu elmalı panonun Osmanlı çinilerinde özgün süsleme olarak ayrı bir değeri vardır. Bu bölümde sivri kemerli pencere alınlıklarında, lacivert üzerine ak sülüsle ayetler ve iki pencere arasında tepede yine lacivert üzerine ak kufi yazılı kare pano da ilgi çeker. Hünkar mahfili duvarlarının yarısını kaplayan bu çiniler, mihrap çinilerinden daha niteliklidir. Ancak, düzenleme ve anıtsallık yönünden daha yalındır.
Selimiye Camisinin taş duvarlarla çevrili geniş dış avlusunda, Darül-Sübyan, Darül-Kur'a ve Darül-Hadis yapıları bulunmaktadır. Bu yapıların bir bölümü ve medrese, Edirne Müzesi'nin çeşitli bölümlerini oluşturmaktadır.
Cami terasının altında yer alan Arasta (çarşı), III.Murat zamanında Selimiye'ye vakıf olarak yaptırılmıştır. Mimarı Davut Ağa'dır.
Selimiye Camisi Hakkında Ayrıntılar
"TAŞ DEHAYA ULAŞTI DEHA TAŞ KESİLDİ!"
Selimiye, varlığı ile, Türk Tarihindeki Edirne'ye güç katarak Ona simgesel bir nitelik kazandırmıştır. Yalnız zamanımızın araştırmacıları değil, eski yazarlar da Selimiye'nin bir başyapıt olduğu konusunda birleşirler.
Ernst Diez bu cami için şunları söyler: "Selimiye; mekan büyüklük, yükseklik, topluluk ve ışık etkisi bakımından yeryüzündeki bütün yapılardan üstündür."
Bu cami Osmanlı İmparatorluğu'nun Avrupa'daki gücünün hala devam ettiği 16. yüzyıldaki politik egemenliğini de vurgulayan "son sultan yapısıdır".
Bir başka anlatımla Selimiye, Osmanlı Mimari Söyleminin ideal bir ifadesidir. Günün her saatinde kullanılan bu "Kent Tacı" politik gücün dini yapıda somutlaşan gösterisi anlamında, simgesel bir amacı da yerine getirir.
Cami Halısı - Cami Halısı Modelleri - Cami Halısı Fiyatları Birçok güncel haber ve bilgi için Camihalisi.net
Devamı
CamiHalisi.Net Tanıtım.
Cami, Mesçit gibi kutsal alanlarımız için büyük önem teşkil eden halıların üretimini yapan Cami Halısı; kendi fabrikasında birinci sınıf yün iplik kullanarak alev almaz özellikte Cami Halısı üretimi yapmaktadır. “İnsan her şeyin en iyisine layıktır.” anlayışını benimsemiş olan firmamız, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de en iyi ve en kaliteliyi üretmeyi garanti etmektedir.
Cami Halısı 1997 yılından beri faaliyet gösteren köklü bir kuruluştur. Cami Halısı işinde sektörün önde gelen firması olarak ürünleri ile kaliteyi ve sağlamlığı yaşayın. Cami Halısı Modellerimize Aşağıdaki linklerden veya menüdeki başlıklardan göz atabilir veya bizden telefon yolu ile detaylı bilgi alabilirsiniz.
Devamı


CamiHalisi.Net Tanıtım.
Cami, Mesçit gibi kutsal alanlarımız için büyük önem teşkil eden halıların üretimini yapan Cami Halısı; kendi fabrikasında birinci sınıf yün iplik kullanarak alev almaz özellikte Cami Halısı üretimi yapmaktadır. “İnsan her şeyin en iyisine layıktır.” anlayışını benimsemiş olan firmamız, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de en iyi ve en kaliteliyi üretmeyi garanti etmektedir.
Cami Halısı 1997 yılından beri faaliyet gösteren köklü bir kuruluştur. Cami Halısı işinde sektörün önde gelen firması olarak ürünleri ile kaliteyi ve sağlamlığı yaşayın. Cami Halısı Modellerimize Aşağıdaki linklerden veya menüdeki başlıklardan göz atabilir veya bizden telefon yolu ile detaylı bilgi alabilirsiniz.

Cami halısı her yerde olduğu gibi büyük önem taşıyor. Bu yüzden her zaman cami halılarının bulunan mekan ve yer ile tam uyum içinde olması gerekiyor.
Aynı zamanda cami ve mescid halılarının kaliteli olması ve birçok model çeşidininde olması gerekiyor. Bu anlamda özellikle cami ve mescit gibi büyük mekanların halılarının satışını yaparak öne çıkıyoruz. Alanında en kaliteli hizmeti veren firmamız sizlerin istedikleri tasarımları istediğiniz ölçülerde keserek cami halısı ürünlerini yapıyoruz. Ayrıca alanında kaliteli hizmeti vermemizin yanı sıra öncü firma olmanın da onuru içindeyiz.

CamiHalisi.Net Tanıtım.
Cami, Mesçit gibi kutsal alanlarımız için büyük önem teşkil eden halıların üretimini yapan Cami Halısı; kendi fabrikasında birinci sınıf yün iplik kullanarak alev almaz özellikte Cami Halısı üretimi yapmaktadır. “İnsan her şeyin en iyisine layıktır.” anlayışını benimsemiş olan firmamız, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de en iyi ve en kaliteliyi üretmeyi garanti etmektedir.
Cami Halısı 1997 yılından beri faaliyet gösteren köklü bir kuruluştur. Cami Halısı işinde sektörün önde gelen firması olarak ürünleri ile kaliteyi ve sağlamlığı yaşayın. Cami Halısı Modellerimize Aşağıdaki linklerden veya menüdeki başlıklardan göz atabilir veya bizden telefon yolu ile detaylı bilgi alabilirsiniz.
Devamı



CAMİ HALILARI KARŞILAŞTIRMA TABLOSU
Yün Cami Halısı |
Akrilik Cami Halısı |
Yün Cami Halısı, doğal bir ham medde olan yünden üretildiğinden insan sağlığına ve çevreye hiçbir zararı yoktur. |
Akrilik halı, petrolden üretilen sentetik ve çevreyi kirleten bir üründür. |
Yün Cami Halısı, alev almaz ve alev yürütmez özelliğe sahiptir. Sadece alev tutulan bölge yanar ve yanarken çıkardığı duman öldürücü değildir. |
Akrilik halı, çok hızlı yanıcıdır ve yanarken çıkardığı duman çok zehirli bir gazdır. Bu bakımdan AB ülkelerinde ABD, Kanada, Avustralya ve Japonya gibi daha pek çok ülkede oteller ve diğer toplu kullanım alanlarında akrilik halıların kullanılması yasaktır. |
Yün Cami Halısı, kendi ağırlığının %35’i kadar nem alabilir. Bu bakımdan, kışın sıcak tutar ve yazın terletmez. Havadaki nem kuruyunca üzerindeki nemi geri verir. Böylece serili bulunduğu ortamda doğal nem ayarı yapar. |
Akrilik halının nem alma-verme özelliği yoktur. Dolayısıyla sağlıklı değildir. Kışın soğuk, yazın terleticidir. |
Yün sünger gibi gözenekli olduğundan çok hafiftir. Bu gözenekler sayesinde çok iyi yalıtım özelliğine sahiptir. Yün hafif olduğu için, aynı gramajda bir akrilik halıya göre daha dolgun ve sık yapılı bir yün elde edilir. |
Akrilik elyafın yapısında sünger gibi gözenekler yoktur. Akrilik ağır çektiği için yüne göre daha fazla malzeme ister. 4 kg. bir Yün Cami Halısının kalite ve konforu ancak 5 kg. akrilik halı ile sağlanır. |
Yün Cami Halısı yeni iken biraz mat görünür. Ancak iyi ve düzenli temizlenen bir Yün Cami Halısı, kullanıldıkça parlar ve güzelleşir. |
Akrilik halı yeni iken canlı ve göze hoş gelir. Ancak yıllar içinde kullandıkça renkler matlaşır, keçeleşir ve soluk bir görünüm alır. |
Yün Cami Halısının tuşesi akrilik halıya göre biraz daha serttir. Bu sertlik halının kısa sürede deforme olmasını önler. |
Akrilik halı, Yün Cami Halısıya göre daha yumuşaktır. Dolayısıyla çok çabuk deforme olabilir. |
Yün, yüksek yaylanma kabiliyetine sahip olduğu için baskı uygulanan kısımlar (ayak ve diz kısımları ) ezilmeye karşı yaylanarak direnç gösterir. Bu sayede görüntü bozukluğu önlenmiş olur. |
Akrilikte yaylanma kabiliyeti çok düşüktür. Yün Cami Halısıya göre baskı uygulanan kısımlar ( ayak ve diz kısımları ) ezilmeye direnç gösteremez ve kötü bir halı görünümü oluşur. |
Yün, aşınmaya karşı dirençli bir ham madde olduğu için uzun yıllar kullanılabilir. O yüzden Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden günümüze kadar gelmiş Yün Cami Halısılar mevcuttur. |
Akrilik aşınmaya karşı direnci zayıf olan bir petrol ürünüdür. Yün Cami Halısılara göre daha hızlı yıpranır ve eskir. |
Yukarıdaki karşılaştırmanın sonucunda; İnsan sağlığına ve doğasına en uygun ham madde YÜN olarak belirlenmiştir.
Bu bilgiler, Uluslararası bir Teknik Araştırma grubunun yayınladığı raporu Türkçe çevirisidir.
1. Yün Cami Halısı: Yün Cami Halısı alevalmaz özelliği, toz kir ve lekelere karşı dirençli olması ve bulunduğu ortamda ses akustiği sağlaması öne çıkan özelliklerindendir. Yün cami halısı fiyatları, diğerlerine göre en yüksek halı çeşididir.
1. Akrilik Cami Halısı: Kolay yıkanabilme özelliği ile sağlıklı boyalar ile boyanabilir özelliğe sahiptir. Renk atma ve solma gibi kayıplar söz konusudur. Akrilik cami halısı fiyatları yün türüne göre daha uygun fiyatlı ve ısıya karşı dayanıklıdeğiltir.
1. Polyamid Cami Halısı: Sentetek bir lif çeşidi olan aslında naylon diye bildiğimiz türdür. Dayanıklılığı düşük olsa da polyamid cami halısı fiyatları uygun olduğundan tercih edilmektedir. Yün cami halısına göre kıyaslayacak olursa polyamid cami halısı çok daha az ömürlü ve naylon olmasından kaynaklı kolayca alev alabilir özelliktedir.
1. Polipropilen Cami Halısı: En kolay temizlenebilen tür olmakla birlikte lekelenmelere karşı çok direnci en zayıf olan halıdır. Çok daha ekonomik fiyatlarla temin edebilirsiniz ancak parlak renk sağlamanız mümkün değildir aynı zamanda koruma süresi en az olan türdür. Polipropilen cami halısı fiyatları en uygun fiyatlı üründür.
Devamı



